RSS Feed

Jika tidak protes

Posted on

Dalam satu diskusi online beberapa sahabat di sini, satu isu menjadi ‘keserabutan’ dalam politik Malaysia pada hari ini. Mungkin ada perasan, mungkin juga tidak. Serabut dalam politik Malaysia itu ialah Politik tidak ambil peduli dengan bahasa mudah ‘politik tuli’.

dipetik dalam perbincangan itu berkenaan apa yang boleh kita suarakan tentang luahan perasaan kita terhadap ketidaktentuan/mungkar yang terjadi di negeri ‘kome’:-

“Usaha tu memang boleh. Boleh je nak wat memorandum, hantar surat, petiyen semua tu. Demo bersih hari tu, bukan setakat buat memorandum hantar kat DYMM agung,  demo sampai satu dunia dapat tengok. Apa yang dibuat? takde pape. tak kisah langsung dengan demand majoriti. Memang kat sini MP-MP die reply. Budaya diorang lain. mentaliti kelas pertama. Try hantar kat MP Msia, habuk tarak.”

Tambah sahabat itu lagi :-


” Pasal media tu, diorang memang keje mengampu Govt dan mengutuk Opposition. Dah memang pakat elok2 diorang dgn orang2 Ameno. Satu tulis benda tak betul, satu lagi komen pasal benda yg ditulis tu. Habis la macam tu..”

Begitulah lauhan hati kekecewaan dikalangan kami. Apa alternatif jika bukan protes disaat begini?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: